يكي از عوامل تاثيرگذار بر رشد قدي تغذيه است . ژاپني ها توانسته اند با تغذيه سالم ، متوسط قد جوانانشان را افزايش دهند. در ميان مواد مغذي مصرف به اندازه ي پروتئين ها و املاح بسيار اهميت دارد. يك نوجوان بايد پروتئين مورد نيازش را هر روز و به خصوص چند مرحله در طول روز دريافت كند. بهتر است پروتئين مصرفي از منابع پروتئين حيواني باشد مثل گوشت گوسفند و گاو ، مرغ و ماهي ، تخم مرغ و شير. در ميان املاحي كه براي رشد قدي لازم اند كلسيم، فسفر ، منيزيم ، روي و فلوئور از اهميت ويژه برخوردار هستند. منابع كلسيم: لبنيات مثل شير ، ماست ، پنير خامه و بستني است . فسفر و منيزيم در گوشت و ديگر منابع پروتئين و حبوبات فراوان است. فلوئور نيز در آب موجود است و آب مصرفي بايستي محتوي ppm 1 فلوئور باشد.
تحقيقات اخير ، اذعان مي دارد كه مصرف " روي " به مقدار كافي موجب رشد قدي مناسب خواهد شد ، در خاورميانه و خصوصاً ايران مصرف كم روي موجب كوتاه قدي و قدرت جنسي پايين مردان جوان مي شود. به علاوه با كمبود روي سطح توانايي هاي مغزي و ايمني بدن پائين آمده و ابتلا به بيماريهاي مسري زياد تر رخ مي دهد.
توصيه متخصصان تغذيه براي نوجوانان ، مصرف روزانه 150 گرم گوشت ، نصف تا 1 ليوان حبوبات پخته ، 2 تا 3 ليوان شير و لبنيات ديگر به همراه سبزيجات فراوان است.
چهارشنبه ۲۲ آذر ۹۶ | ۱۴:۳۹ ۱۳۹ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است